EKONOMITIPS

Budgetspecialisten är platsen för dig som vill få koll på din ekonomi på ett roligt sätt. Där en budget, dvs din ekonomiska plan är grunden. 
På den här sidan kommer vi samla flera bra tips för att du skall få koll och bättre ekonomi. Här hittar du tex information om hur du kommer igång med ett sparande eller hur du får pengar tillbaka på dina köp online.


Börja spara pengar:

Avanza

Avanza är en bank på nätet, och min favorit, här kan du samla ditt sparande antigen på ett ISK konto eller på ett vanligt sparkonto (med ränta). Vill du lära dig mer om aktier och fonder, läs Ekonomispecialisten inlägg "Börja spara i Aktier". 

Återbäringssidor:

Mybonus

Mybonus är en återbäringssida. Det innebär att du får tillbaka en viss procent på dina onlineköp i riktiga pengar. Vill du veta mer har jag skrivit ett längre inlägg om hur det funkar med återbäringssidor på Ekonomispecialisten. Om du registrerar ett konto hos Mybonus via min värvningslänk/knapp, får du en välkomstbonus på 50 kr när du gör ett köp. Ett konto hos Mybonus är gratis.

Refunder

Refunder är oxå en återbäringssida. Samma princip här som hos Mybonus. Det kan dock vara en fördel att registrera sig på flera återbäringssidor eftersom du kan få olika återbäringsprocent i samma butik, beroende på återbäringssida. Värt att jämföra med andra ord. Om du registrerar ett konto hos Refunder via min värvningslänk/knapp, får du en välkomstbonus på 50 kr när du gör ett köp. Ett konto hos Refunder är gratis.

Bli av med dyra krediter:

Anyfin

Anyfin är ett konsumentkreditinstitut med målet att INTE bidra till en ökad skuldsättning. Dom vill istället se till att du inte betalar mer än du behöver. Det är enkelt att använda tjänsten, finns som app till din mobil. Du fotar din faktura (eller hämtar med BankID). Du får sedan ett erbjudande om Anyfin kan ge en bättre ränta och bättre villkor än vad du har idag. Om du godkänner erbjudandet betalar Anyfin av din kredit och din skuld flyttas till dem. Läs mer om Anyfin hos Ekonomispecialisten.

Handla smart:

Kreditkort

Att handla på kredit skall ske med försiktighet, men har du koll på din ekonomi finns det många bra kreditkort som ger tillbaka bonus i någon form. Själv använder jag ett kreditkortet vid större & planerade köp där det redan finns pengar till köpet på något av våra sparkonton. Kortio är en sida där du kan jämföra olika kreditkort och se vilket som passar just dig. I inlägget kreditkort på Ekonomispecialisten har jag skrivit om mina tankar kring användandet av kreditkort.